RENSA DIG TILL INRE FRID MED

Sofia Kouchmeshki

För organiseringskonsulten Sofia är ordning och reda en livsstil som ger henne balans. Genom sitt företag Roomfulness skapar hon hållbara förvaringslösningar och optimala flöden hos sina kunder så att också de kan leva ett mer stressfritt och harmoniskt liv. I kursen ”Rensa dig till inre frid – 15 min om dagen i 15 dagar” hjälper hon dig att tända rensningsgnistan och ta kontrollen över ditt hem och dina saker.

Läs mer nedan eller gå direkt till kursen!

Till kursen

Ordning och reda är Sofias livsfilosofi och att var sak har sin plats har hon haft med sig sedan barnsben. Men det var inte förrän några år tillbaka som hon verkligen förstod hur mycket ett organiserat hem påverkar vårt välmående. Efter en period av utbrändhet – då hon hamnade i en ond spiral av att inte orka röja upp just det kaos som gjorde att hon mådde dåligt – tog hon sig tillbaka till balans och livsglädje genom att rensa och organisera sitt hem.

Efter sin egen rensningsresa beslöt hon sig för att byta bransch från juridiken till professionell organisering. Nu hjälper hon andra att komma i ordning i sina hem för att kunna leva ett mer stressfritt och harmoniskt liv. Roomfulness är namnet på Sofias företag och även hennes definition av den känsla som uppstår i ett rum när det är komplett på alla plan från estetik till funktion till flöde.

I kursen ”Rensa dig till inre frid - 15 min om dagen i 15 dagar” kommer du gå från att känna stress och frustration över oredan i ditt hem till att känna tillfredställelse, lättnad och befrielse. Du får metoder för att släppa taget om det gamla och börja din resa mot det hem du vill ha. Du kommer också att bli mer medveten om dina konsumtionsvanor. Ditt hem är en av de få platser som du faktiskt kan förändra helt själv, så ta makten nu – den är din!

Vad innebär wellness för dig?

Både stimulans och vila är viktigt för min wellness men det viktigaste av allt är balansen. Jag kan inte gasa på i 110 eller ligga och dåsa i mer än ett par dagar innan jag börjar må dåligt. Jag behöver ha balans varje dag, men så klart händer det även mig att livet kastar utmaningar på mig. Då känner jag mig ändå oftast trygg då jag har sett till att fylla på mitt wellness-konto som hjälper mig att tackla ansträngande perioder. Det gör jag genom att njuta av min frihet, göra saker som ger mig energi, få saker gjorda för att slippa känslan av att något hänger över mig och jobba på min personliga utveckling.

Vad gör du för att höja din wellness vibration? 

Rensar! När jag känner mig stressad eller ur balans kan det räcka med att inventera barnens garderober och plocka bort ett par urvuxna plagg och sedan känns allt mycket bättre. Jag rensar så gott som dagligen. Det är mindfulness, det är en livsstil. När jag vet att jag har saker som inte ger mig glädje eller jag inte har användning för, känner jag väldigt starkt att de tynger ner och begränsar mig. Jag rensar inte bara fysiska saker utan går även regelbundet igenom digital förvaring och sociala medier men det slutar inte där utan sträcker sig vidare till mina relationer, förväntningar, tankar osv. Det som inte höjer min wellness vibration rensar jag bort.

Vad är ditt mål med kursen?

Jag vill hjälpa dig att komma i gång med rensningsprocessen hemma hos dig, hålla dig i handen när du tar tillbaka kontrollen över ditt hem och dina saker. För när du har fått känna på den befrielse och tillfredsställelse som rensning ger, lovar jag dig att du aldrig kommer vilja sluta rensa! Det är så många som går runt och mår dåligt i och av sina egna hem, så jag vill visa hur man med enkla medel kan omvandla sitt hem till sin egen oas för återhämtning.