BLi proffs på växtbaserad mat med

THERESE ELGQUIST

Thess är matkreatör, fotograf, kokboksförfattare, entreprenör och TV-kock med fokus på växtbaserad, läcker och spännande mat fylld av smaker, texturer och färger. Hon är en passionerad foodie vill få fler att upptäcka den växtbaserade matvärlden. Det här är matglädje utan pekpinnar! I kursen "Plant based - bli proffs på grön mat" vill hon bidra till pepp och inspiration i köket oavsett om man är ny till växtbaserad kost eller vill utveckla sin befintliga repertoar.

Läs mer nedan eller gå direkt till kursen!

Till kursen

Hej, Thess här! Mat för mig är så mycket mer än något vi äter för att överleva - det är glädje, ett sätt att för en stund stanna upp i en värld som snurrar så snabbt. Ett sätt få utlopp för kreativitet, att ta hand om sig själv, att samlas med andra och ett sätt att uppleva nya platser och kulturer - och så klart uppleva njutning! Ja, mer eller mindre hela livet alltså.

Jag älskar växtbaserad mat. Spännande, läcker och snygg mat fylld av färger, smaker, texturer och näring. Helt utan pekpinnar. Och det är precis vad jag vill dela med mig av till dig i denna kurs.

Den här kursen hjälper dig att förstå växter och matlagningens grunder - på ett helt nytt sätt - för att du ska bli mer flexibel, bekväm och kreativ i köket, och själv kunna bygga upp riktigt goda rätter som ett proffs. Vi snackar allt ifrån vardagsmiddagen till den där viktiga dejten. Och hjälpa dig hitta ett sätt att äta grön mat som funkar för dig, över lång tid.

Vad innebär wellness för dig?
Vad “hälsosamt” innebär för mig har skiftat mycket genom åren. Därför gillar jag ordet “wellness”, det känns som en ny canvas jag kan fylla med allt i livet som bidrar till att jag mår bra; rörelse, mat, umgänge med andra och tid att få utlopp för mina intressen; att måla, resa, läsa och äta ute - bland annat.

Det är vad wellness är för mig - kombinationen av alla delar i livet som får mig att känna mig tillfreds, start, avslappnad och glad - både fysiskt och psykiskt.

Vad gör du för att höja din wellness vibration?

Jag prioriterar de där bitarna som får mig att må bra. Och jag ser till att planera in tid för återhämtning och paus från alla intryck som dagligen pickar på en. Att följa mina små morgonritualer, att stänga ner allt digitalt minst en timme innan jag får och lägger mig och att ibland ha hela dagar som är oplanerade, kvällar där jag bara är hemma med mig själv. 

Vad är ditt mål med kursen? 
Att göra växtbaserad mat mer tillgänglig, spännande och läcker - för alla. Jag vill visa att det handlar om väldigt enkel matlagning - bara man lär sig grunderna och tricksen - sedan öppnar sig en värld av möjligheter och goda rätter. Jag vill helt enkelt bjuda in till “en värld där grönsaker är coola, baljväxter sexiga och mat smakar riktigt gott!”. Och - inte minst - på mitt lilla vis bidra till matglädje i köket, runt bordet eller vart än man äter!