Boosta lymfsystemet med

Karin Björkegren Jones

Karin är hälsogurun med lång erfarenhet av att guida människor till ett mer hälsosamt liv. Hon är journalist i grunden. Idag arbetar hon som författare, yogalärare och hälsoprofil. Karin utbildar sig ständigt inom hälsa. Idag kan hon också titulera sig lymfmassör, ekologisk hudvårdsterapeut, botanisk aromapedagog och självläkningsterapeut.

I kursen ”Boosta lymfsystemet” delar hon allt du behöver veta för att ta hand om ditt lymfsystem som är  så avgörande för vårt immunförsvar och hälsa. Vi behöver helt enkelt ha flöde i det systemet och när vi har det håller vi oss friskare. Du lär dig egenvård och enkla tips om hur du håller igång lymfsystemet i vardagen.

Läs mer nedan eller gå direkt till kursen!

TILL KURSEN

Karin har jobbat med yoga sedan år 2000 och drev under nio år yogastudion Yogavita i Båstad där hon bland annat höll gravidyogalärarutbildningar. Karin har gett ut 15 yoga-dvder, 17 böcker om yoga och hälsa och hon driver även meditationspodden PAUS som har över en miljon lyssningar. I åtta år har hon rest Sverige runt med sin knipworkshop och lärt kvinnor att koppla på sin bäckenbottenmuskulatur. 2012 drabbades Karin av bröstcancer och genomgick alla tuffa cancerbehandlingar och med dem kom tyvärr en rad biverkningar, som till exempel lymfödem. Det gjorde att Karin intresserade sig ännu mer för hälsa och utbildade sig bland annat till lymfmassör. 2017 kom Karins bok om lymfsystemet Omstart för en renare, starkare och friskare kropp

Vad innebär wellness för dig? 

I mina unga år bodde jag i Rom i Italien. Där kallades jag för ”golosa”. Det är tydligen detsamma som att vara en extrem njutningsmänniska och en av sju dödssynder. När jag drabbades av inflammatorisk och hormonell bröstcancer sommaren 2012 fick jag verkligen användning av den konsten. För det är en konst att njuta också när allt är svårt, tungt och gör ont. Ibland stormar det i livet, tyvärr kan vi inte vaccinera oss mot det. Men om vi tar hand om oss själva, genom att utöva wellness så kan vi klara de där stormarna. Vi står liksom stadiga när det blåser. För mig är wellness en kärleksfull handling till mig och min kropp, en riktig njutar-handling. Där jag tillåter mig själv att stanna upp och lyssna på om kroppen behöver vila eller om den vill röra på sig, att veta skillnaden och att lyssna på kroppens behov. Som snart 58-åring handlar också wellness för mig om hållbarhet. Om att träna lagom och för att min kropp ska hålla länge. Jag vill leva hälsosamt på ett njutbart sätt. Och själva ordet handlar inte bara om mat och träning, utan också om det psykiska. Att ta hand om inre stress och oro, ja, att investera i ett långsiktigt, hållbart liv. 

Vad gör du för att höja din wellness vibration?

 Jag tar hand om mig själv. Jag tankar mig med näringsrik mat. Jag smörjer in mig med olika växtoljor som jag kanske droppat ett par droppar av någon godluktande och hälsofrämjande eterisk olja. Jag tar tupplurar så ofta jag kan. Jag lyssnar på meditationer. Går i terapi. Yogar. Jag försöker lyssna in mina behov och i den mån det går inte överträda min egen gräns. Jag försöker säga nej till sånt jag inte behöver, eller orkar och ja till sånt som ger mig mer energi och kärleksfullhet i mitt liv.

Vad är ditt mål med kursen?

Jag vill så klart att de som köper min kurs ska känna att de får med sig något som gör att de mår bättre, känner sig lättare och i slutändan håller sig friska. Att boosta sitt lymfsystem ger en biverkning, nämligen ett bättre immunförsvar. Det är en bra investering helt enkelt.

 

Du hittar Karins böcker här: www.bokus.com/karin

Podden Paus: https://play.acast.com/s/paus