Yoga & Meditera med

JOSEFINE BENGTSSON

Yoga och meditation är Josefines hemligheter till ett liv fyllt av harmoni och närvaro, inte minst sedan hon nyligen blev mamma. I kursen "Yoga & meditation för nyblivna mammor" vill hon inspirera andra mammor att dagligen ta tid för att checka in med sig själva, både för att hitta balans i mammarollen men också för att bli en mer tålmodig och kärleksfull mamma.

Läs mer nedan eller gå direkt till kursen!

till kursen

När Josefine fann yogan och meditationen tog hennes liv en helomvändning. Från att leva med prestationsångest och stress till att idag hittat en helt ny harmoni och närvaro. Tidigare studerade hon ekonomi på Handelshögskolan i Stockholm och arbetade därefter som strategikonsult. Under dessa år började hon uppleva yogans magiska effekt mot stress, press och prestationsångest. Idag brinner hon för att på ett lekfullt och väst-anpassat sätt sprida dessa uråldriga österländska-tekniker till sin omgivning. I sju år har hon rest runt världen och delat hundratals retreat genom sitt företag The Soul Space.

Nu har hon precis blivit mamma, flyttat hem till Sverige och öppnat sitt eget retreat center, Lyckhem, i Stockholmsskärgård. Hon har gått utbildningar i Ashtanga, Vinyasa, Hatha och Restorative yoga samt i massage och breathwork. För att få en ännu bättre förståelse för kroppen har hon även studerat anatomi, fysiologi och näringslära på universitetet. Något som genomsyrar hennes liv och därmed undervisning är dels den traditionella buddistiska Vipassana meditationen men även aktiva meditationer som får att oss att släppa taget och komma i kontakt med oss själva ofta genom att våga känna alla våra känslor. Hon vill med sin undervisning inspirera människor att våga flytta sin uppmärksamhet från huvudet och ner i kroppen. 

Vad innebär wellness för dig?
Balans mellan kropp, sinne och själ!

Vad gör du för att höja din wellness vibration?
Yogan och meditationen har länge varit min ”medicin” för det mesta. Alltifrån att den gör att jag sover godare och får en friskare kropp till att den hjälper mig att hitta distans i olika situationer i vardagen och bli mer ”självreflekterande” i mina relationer. I den enorma transformationen till att bli mamma är yoga och meditationen det som dagligen håller mig i handen.

Vad är ditt mål med kursen "Yoga & Meditation för nyblivna mammor"?
Mitt mål med kursen är att inspirera andra nyblivna mammor att också ta tid för dig själva varje dag.

Sen jag blev mamma har yogan och meditationen blivit ännu viktigare (men betydligt kortare rent tidsmässigt). Tidigare kunde min morgonpraktik vara i 3 timmar och sen hade jag ofta även en meditationstimme på kvällen. Som mamma till en liten bebis är det givetvis helt omöjligt att få in fyra timmar om dagen men sen Noah föddes har jag fått in minst en halvtimme av yoga och meditation varje morgon. Den halvtimmen har blivit otroligt dyrbar och lyxig. Just nu är det egentligen enda stunden på dagen som handlar om MIG. Där jag får känna in mig själv, balansera och läka min egna kropp.

Så jag vill med min kurs inspirera DIG som mamma att dagligen ta tid för att checka in med dig själv. Jag är nämligen säker på att det gör oss till mer tålmodiga och kärleksfulla mammor!

Kom i kontakt med Josefine: