Varför du ska boosta ditt lymfsystem

Känner du dig ofta trött, får du ofta förkylningar, känner dig svullen eller har sömnproblem? Allt detta kan vara tecken på ett trögt lymfsystem. Lymfsystemet hittar du i hela kroppen och det är ett av våra viktigaste system för vårt immunförsvar och välmående. Därför är det av stor vikt att se till så att ditt lymfsystem fungerar så bra som möjligt. Vi visar dig hur!
 
Lymfsystemet är ett av kroppens viktigaste system för immunförsvaret. Det är ett försvar mot virus, bakterier och till och med mot sjukdomar såsom cancer. Då lymfsystemet har en så pass viktig uppgift att ta hand om vårt immunförsvar är det av stor vikt att du har ett bra lymfflöde. Likt ett träd med dess grenar är lymfsystemet spritt över hela vår kropp där du hittar dom största lymfstationerna i armhålor, ljumskar och i buken.
 
Genom att boosta vårt lymfsystem kan vi få hälsosamma effekter som att
 
  • Bli friskare
  • Känna dig lättare
  • Få mer energi
  • Skapa skydd mot virus och bakterier
  • Sova bättre
 
Du kan kicka igång ditt lymfsystem med bland annat andning, lymfyoga, lymfmassage och olika övningar. Även genom att dricka vatten kan du få igång ditt lymfsystem för att lymfvätskan ska fungera så optimalt som möjligt.
 
För att underlätta för dig att börja utforska ditt lymfsystem och boosta för bättre välmående så finns kurserna ”boosta lymfsystemet” och ”lymfyoga för bättre välmående” här. 

Onlinekurser