Så bör du träna under menscykelns faser

Onlinekurs hormonbalans - Lev i synk med din menscykel

Menscykeln struntar i din kalender. Din uppgift är att hitta mönstret när det är smartast att göra saker. Hur skulle det se ut om du formade ditt liv efter din menscykel? Du kanske skulle anpassa så att du utmanar dig själv de veckor då du har extra kraft? Du kanske lägger in naturlig vila under de dagar du behöver det som mest? Och du kanske ser till att få daglig rörelse under de dagar du behöver en extra skjuts av endorfiner för att dämpa oro och ångest?   

I onlinekursen "Lev i synk med din menscykel" delar Lisa värdefull information, tips och guidar dig i hur du bland annat kan tänka kring träning för att må så bra som möjligt under menscykelns olika faser. 

En kort guide i hur du ska träna under din menscykel ser ut så här: 

  • FAS 1

Ta det lugnt! Yoga, promenera, meditera. Skippa de tuffa träningspassen. Varför? Kroppen jobbar redan häcken av sig när du är i den här fasen. 

  • FAS 2

Om fas 1 står för stillhet och omtanke så handlar fas 2 om att ösa på! Här kan du ta i mer och utmana dig själv lite extra, om du vill. Du känner troligtvis att du presterar bättre och har lättare att bygga muskler under den här perioden. 

  • FAS 3 

Här kanske du känner av pms? Du kanske är lite ur balans? Du är trött, kroppen ömmar och ditt humör kanske inte direkt är en solskenshistoria. Lisas bästa tips? Ge dig ut och jogga. Rörelse hjälper dig komma ur trötthetsdimman, stoppa känslokarusellen, öka ämnesomsättningen och minskar det som känns jobbigt eller gör ont.

Vill du lära dig mer om hur du kan skapa hormonbalans och må bättre under hela din menscykel? Då kommer du älska Lisas onlinekurs ”Lev i synk med din menscykel”! 

Let's raise your wellness vibration! 

Följ oss på instagram @wellbration för daglig wellness inspiration. 

Onlinekurser