Health Week istället för Black Week?

Det kan vara frestande att klicka på köp-knappen under Black Week för att få den där kicken det materiella kan ge, men den är bara tillfällig och ger oss ju inte bättre välmående på riktigt. Därför vill vi inspirera till att investera i oss själva och det som skapar skillnad, långsiktigt. Vi har samlat 5 tips som garanterat kommer höja din wellness vibration under veckan. Hakar du på?
 
Hälsa är väldigt brett. Det handlar inte bara om hur vi rör på oss, utan även hur vi tar hand om oss själva psykiskt, vad vi äter, återhämtning och hur vi hittar vårt lugn. Visste du till exempel att du behöver återhämtning även från att göra roliga saker? Vi lever i ett prestationsbaserat samhälle och för att orka med är det superviktigt att ge oss själva tid för återhämtning och Self Care. Ett sätt att få återhämtning kan vara genom meditation, där du kan komma ner i varv genom att hitta din andning och sortera bort stress och jobbiga tankar.

Andra gånger är det istället en boost du kan behöva för att komma igång med att nå dina mål, bryta en ovana, skapa nya rutiner eller motivera dig till något som du tror kan förgylla din vardag till det bättre. Då kan det istället kännas skönt med någonting som kan peppa igång dig, till exempel träning som kan få endorfinerna att flöda. Oavsett så är balans någonting fantastiskt, där du både får vara peppad, motiverad och ge tid till återhämtning.
 
5 tips för att höja din wellness vibration

1. Reflektion - reflektera vart du lägger din energi idag och vart du vill lägga den framöver för att må bättre. Testa skriv ner vilken typ av känsla du vill ha mer av och hur du kan skapa mer utrymme till just det? Om det är glädje du saknar, vad ger dig glädje och hur får du in det i veckan?

2. Rörelse - varför inte testa ett nytt yogapass eller ta en löprunda för att fylla på med lite härliga endorfiner! Vi utmanar dig att skapa utrymme för minst 1 timmes rörelse denna vecka.

3. Meditation - Ge dig några minuter om dagen för meditation där du får släppa alla måsten. Sätt dig bekvämt, blunda, skaka loss axlarna, rikta fokus mot andningen. Andas in och räkna till fyra, andas ut och räkna till sex. Upprepa minst 10 gånger!

4. Gör en cleanse - testa äta mer grön och näringsrik mat i tre dagar för att se hur din kropp mår. Uteslut socker, halvfabrikat, alkohol! 

5. Sömn - se denna vecka som en sömnvecka. Lägg lite extra fokus på att skapa bra förutsättningar för god sömn som att testa avslappnande yoga innan sovdags, skippa skärmar två timmar före läggdags och njut av en värmande kopp te före läggdags. 
 

På Wellbration har vi flera olika kurser inom Inner Growth, Mindful Movement, Meditation, Nutrition och Self Care. Testa någon av dem under din Health Week för lite extra boost! Använd koden HEALTHWEEK25 för 25% rabatt på ALLA kurser fram till torsdag 24/11.