Balansera och boosta dina chakran

Alla är vi olika och behöver jobba på olika delar av oss själva för att utvecklas. Under åren lägger vi på oss olika beteenden och mönster och dessa beteenden eller mönster kan ge sig olika uttryck som vi kan se om vi vänder oss inåt och kollar åt våra olika chakran. Genom att se över våra chakran kan vi se vilket eller vilka chakran just vi behöver jobba på. 
 
De 7 olika chakran vi pratar om är rotchakrat, sacral chakra, solarplexus, hjärtchakrat, halschakrat samt tredje ögat/kronchakrat. Genom att gå igenom dessa, där du startar från rotchakrat och fortsätter uppåt, kommer du att märka vilket chakra som just du behöver ge lite extra läkning, rening, balansering och boost.
 
Vad de 7 olika chakran står för i korthet:
 
1. Rotchakrat - Här är grunden till hela din energi och kärleken till dig själv. Här kan man se till barndomen, hur dina behov blev tillgodosedda, och är även nyckeln till våra underliggande mönster och beteenden. 
 
2. Sacral chakrat - Här har vi vår intuition och magkänsla. Här hittar vi vår inre röst som vägleder oss och även vår starka attraktionskraft. Är vårt sakrala chakra balanserat kan vi attrahera till oss balanserade relationer och situationer i livet.
 
3. Solarplexus - Här hittar vi vår själ. Här finns kraften att våga gå utanför vår comfort zone så att vår själ får vara fri och glädjefylld. Om vi låter livet stagnera blir istället själen uttråkad och livet kan kännas tråkigt. Det handlar om att hitta din njutning och passion, oavsett om det är en härlig morgonkaffe eller att åka iväg och vandra i berg.
 
4. Hjärtchakrat - Detta är vår största kraft och tillgång. Hjärtchakrat färgas inte av våra rädslor och här är det viktigt att hålla hjärtat öppet. Vi har förlåtelse och tacksamhet och accepterar oss själva. 
 
5. Halschakrat - Detta chakra handlar om vår sanning och att vara sanna mot oss själva och mot andra. Med balans i detta chakra vågar vi vara vårt autentiska jag. 
 
6 & 7. Tredje ögat/kronchakrat - När du byggt en stabil grund i de nedre chakrana handlar dessa chakran om att öppna upp för att hitta din vishet. Genom att låta ditt inre ljus guida dig till varför du satts på denna jord och vilka gåvor du har att dela. 
 
Vilket chakra känner du att du behöver jobba med? Genom att få förståelse för och gå igenom alla chakran kan du se vilka eller vilket som behöver lite extra boost och kärlek. 
 
Är du nyfiken på att lära dig mer om hur du kan balansera och boosta dina chakran? Spana in vår kurs ”Höj din vibration genom att balansera dina chakran” här!

Onlinekurser