3 tips för att skapa ett mindful home

Känner du att det är dags att ge ditt hem en nystart, en förändring eller bara lite extra piff? Vi har samlat de bästa tipsen för ett hem att må bra i och som boostar din energi! 
 
Miljöerna vi vistas i under en dag påverkar vårt välmående och våra energier. Det är allt ifrån din arbetsplats, matbutiken till ditt hem. Vi kan inte alltid påverka alla miljöer vi är i under en dag, men med vårt hem har vi alla möjligheter.
 
För att få en balans i vardagen kanske du behöver ett lugnare mer harmoniskt hem om du är ofta på en arbetsplats med mycket intryck och du har behov av att landa när du kommer hem. Eller om du har en arbetsplats där det är väldigt avskalat i neutrala toner kanske du vill komma hem till ett energifyllt hem som skapar kreativitet och inspirerar. Din personlighet spelar också in vad du behöver mer support av.
 
Lever du i ett hem som inte är utformat efter dig och dina behov så kan det resultera i att du känner dig stressad, oinspirerad och det blir svårare att få den återhämtning du behöver. Det kan handla om att du valt fel färger för vad du har för behov, som skapar en känsla av stress istället för harmoni. Det kan även vara en taklampa som hänger på fel ställe eller kanske en dörr som inte går att stänga helt som du blir påmind om dagligen, som stör och skapar skav. 
 
Genom att hitta din inredningsstil och skapa rätt känsla för dig, så boostar du istället ditt välmående.   
 
3 tips för att skapa ett mindful home:
  • Hitta inspiration - sök upp inredningskonton på till exempel sociala medier, i tidningar eller Pinterest som du gillar. Hitta bilder av möbler du gillar, som visar en känsla du vill förmedla eller en färg du vill ha mycket av i ditt hem. Vad dras du till just nu?
  • Gör ett moodboard -  lägg in bilder som är som vägledare för vad du vill att ditt hem ska förmedla. Ett moodboard är perfekt att kolla tillbaka på under tidens gång när du kanske inhandlar nya möbler, dekorerar om eller kanske ska måla en vägg. Så kan du checka av mot moodboarden så du håller dig till det du vill skapa!
  • Sätt en budget - bestäm hur mycket pengar du vill lägga på detta projekt. Att ha en budget är bra för att du ska känna att du har koll på hur mycket som går åt så det stämmer in med hur mycket pengar du känner att du kan investera i just nu.   
I kursen ”Hur du skapar ett mindful home” får du lära dig hur du skapar ett hem som supportar just dina behov och ger dig det flow du vill ha. Ett hem att må bra i!